Bănci și Asigurări

ANAF a publicat lista actualizată a jurisdicţiilor străine cu care face schimb de informaţii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista actualizată a jurisdicţiilor străine cu care face schimb automat de informaţii cu privire la situaţia fiscală a persoanelor care au rezidenţa fiscală într-un alt stat decât România, confor unui ordin recent al Fiscului publicat în Monitorul Oficial.

Mai exact, este vorba despre Ordinului ANAF nr. 1.275/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 808/2021, publicat în data de 23 august 2021.

Conform prezentului ordin, a fost  modificată Anexa nr. 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.626/2016 privind stabilirea listei jurisdicţiilor raportoare, cu care România va colabora în baza Acordului multilateral al autorităţilor competente pentru schimb automat de informaţii privind conturile financiare, a listei instituţiilor financiare nonraportoare şi a listei conturilor excluse, prevăzute în instrumentele juridice de drept internaţional la care România s-a angajat din perspectiva schimbului automat de informaţii financiare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1026 din 20 decembrie 2016, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Prezentul ordin a avut în vedere actualizarea listei cu zece noi jurisdicţii din afara teritoriului Uniunii Europene, după cum urmrează: Albania, Aruba, Liban, Nigeria, Oman, Peru, Qatar, Regatul Unit al Marii Britanii, Samoa şi Vanuatu.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.