Bănci și Asigurări

O nouă amendă pentru Euroins. ASF a sancţionat compania cu 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire şi motivele pentru care nu a aprobat pterenţiile de despăgubire, dar şi pentru întârzierea plăţilor

Euroins România, al doilea cel mai mare asigurător RCA de pe piaţa locală, a primit o nouă amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru că nu a transmis oferetle de despăgubire, nu a adus motive pentru care nu a aprobat anumite pretenţii de despăgubire şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

“Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare, Consiliul A.S.F. a decis sancţionarea societăţii cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.”

Euroins a fost amendat luna trecută cu o amendă în valoare de 450.000 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor pentru dosarele de daună RCA. De asemenea, la finalul lunii septembrie 2020, Euroins a mai fost sancţionat de către ASF cu 2,1 mil. lei pentru calculul rezervelor tehnice, înregistrarae eronată a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare şi în acelaşi timp, sancţiunile au vizat şi retragerea aprobărilor acordate de către ASF directorilor executivi ai societăţii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.