Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania va da credite pentru IMM

21.11.2001, 00:00 20



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat bancii Alpha Bank Romania o linie de credit in valoare de 10 milioane de euro, destinata finantarii intreprinderilor mici si mijlocii, prin imprumuturi individuale de maximum 125.000 de euro.

In acest program de finantare al micilor intreprinzatori este inclus si un pachet de asistenta tehnica, in valoare de 1,8 milioane de euro, acordat de Uniunea Europeana.

Intreprinderile mici si mijlocii care pot primi imprumuturi sunt cele cu maximum 100 de angajati si o cifra anuala de afaceri de 40 de milioane de euro, sau un total al activelor de maximum 27 milioane de euro.

Creditele sunt acordate intreprinderilor private din toate sectoarele de activitate, cu exceptia celui bancar, de asigurari sau intermedieri financiare, jocuri de noroc, arme, sau alte activitati aflate pe lista BERD de excludere ecologica.

Suma maxima pentru imprumuturi este de 125.000 de euro, iar scadenta este de trei ani.

Finantarea acordata Alpha Bank de BERD si UE a face parte din programul de sprijinire a IMM-urilor, lansat in prima parte a anului 1999 in cadrul Programului Phare.

Eleftherios Ioannou, presedintele Alpha Bank considera ca, prin acest acord, Alpha Bank va contribui la dezvoltarea sectorului firmelor mici si mijlocii, urmand sa asigure si servicii de specialitate prin Alpha Finance si Alpha Advisory.

"Suntem gata sa asiguram asistenta necesara pentru dezvoltarea si, atunci cand vor deveni eficiente, posibila cotare pe piata de capital a societatilor interesate", a declarat presedintele Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO