Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania se reorienteaza spre retail

08.05.2001, 00:00 20



Alpha Bank Romania va emite, in acest an, carti de credit si de debit Visa, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice care opereaza in Romania, va oferi credite pentru cumpararea sau constructia de locuinte si va introduce, in curand, serviciul Internet Banking.

Principalele obiective ale Alpha Bank Romania, pentru anul 2001, sunt dezvoltarea portofoliului de credite si a celui de depozite pentru dezvoltarea sectorului retail, a declarat presedintele bancii, Eleftherios Ioannou, in cadrul recentei reuniuni cu angajatii din conducerea bancii si din sucursale.

Alpha Bank va continua politica privind finantarea pe termen lung a proiectelor corporatiilor din Romania, Grecia si Italia, a precizat si Nicolaos Giannissis, vice-presedintele bancii, majoritatea clientilor acestei institutii bancare fiind companiile romanesti, private si de stat.

n plus, Alpha Bank Romania va deschide anul acesta cel putin trei noi sucursale, cate una in Ploiesti, Pitesti si Brasov, si alte doua in Bucuresti. Banca va achizitiona o noua interfata pentru sistemul informatic al bancii, precum si pachete de programe pentru imbunatatirea serviciile bancare.

Investitiile pe care grupul mama, Alpha Group, le-a anuntat pentru acest an in Romania se cifreaza undeva in jur de 15 milioane de dolari.

In cadrul acestei intalniri au fost prezentate rezultatele financiare pe anul trecut, banca inregistrand o crestere cu 60% a profiturilor si cu 50% a portofoliului de credite. Creditele neperformate ale bancii se situeaza in prezent, sub 1%.

In anul 2000, Alpha Bank Romania a obtinut un profit net de 7,7 milioane de dolari, comparativ cu 4,8 milioane de dolari, profit obtinut in anul 1999. Volumul creditelor totale acordate de aceasta banca a fost de 91 milioane de dolari, portofoliul de imprumuturi acordate inregistrand o crestere de peste 50% comparativ cu anul precedent.

Actionarii principali ai bancii sunt grupul grec Alpha Bank Group, cu 85% din actiuni, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, cu 10%, si Banca Monte dei Paschi di Siena, cu 5% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO