Bănci și Asigurări

Alpha Bank rămâne în proprietate privată

Alpha Bank rămâne în proprietate privată

Autor: Anca Dumitrescu

03.06.2013, 18:09 828

Emisiunea de drepturi către investitori instituţionali şi alţi investitori privaţi a fost suprasubscrisă în proporţie de 165%, astfel că participarea privată la majorarea capitalului Alpha Bank va fi de peste 10%, a anunţat instituţia financiară într-un comunicat.

"Alpha Bank devine prima bancă elenă care reuşeşte recapitalizarea, în termenii conveniţi între Atena şi creditorii internaţionali, respectiv Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentru evitarea naţionalizării", potrivit comunicatului.

Pentru recapitalizarea băncilor din Grecia, UE şi FMI au alocat în total 50 de miliarde de euro.

"Această recapitalizare reprezintă un vot de încredere în sectorul bancar şi economia elenă şi creează condiţiile pentru revenirea ţării pe pieţele financiare", a declarat preşedintele Alpha Bank, Ioannis Costopoulos.

Sectorul bancar din Grecia aşteaptă încă rezultatul recapitalăzărilor lansate de National Bank of Greece şi Piraeus Bank, care vor la rândul lor să evite naţionalizările.

Preşedintele Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a declarat vineri, în timpul unei vizite la Atena, că recapitalizările băncilor sunt esenţiale pentru redresarea economiei Greciei.

EFG Eurogroup a renunţat la participarea privată la recapitalizarea băncii, optând la realizarea operaţiunii prin intermediul Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară, de la care va primi 5,8 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO