Bănci și Asigurări

Alpha Bank finanţează antreprenorii prin IMM INVEST Plus 2023, cu focus pe investiţiile în producţie, construcţii, inclusiv în zona „green”, stimularea productivităţii agricole şi a proiectelor digitale

Alpha Bank finanţează antreprenorii prin IMM INVEST...

Autor: Cristina Bellu

22.02.2023, 11:58 229

Alpha Bank România participă şi anul acesta în cadrul Programului IMM INVEST PLUS la nivelul tuturor componentelor acestuia: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest şi Innovation.

Programul are ca principale priorităţi dinamizarea producţiei locale, susţinerea construcţiilor inclusiv în zona „green”, stimularea productivităţii şi competitivităţii în domeniul agricol, precum şi sprijinirea proiectelor cu componentă inovatoare şi digitală.

„Suntem permanent angajaţi în direcţia susţinerii IMM-urilor pentru a-şi implementa şi fructifica proiectele cu componenta inovatoare, generatoare de valoare adăugată sau care asigură crearea de locuri de muncă şi dispunem în acest sens de un portofoliu diversificat de soluţii financiare dublat de experienţa şi expertiza necesară”, spune Dragoş Drăghici, Director în cadrul Direcţiei IMM a Alpha Bank România.

Componentele Programului IMM INVEST PLUS sunt destinate accesării de credite pentru investiţii şi/sau capital de lucru fiind susţinute prin garanţii de stat de până la 90% din valoarea finanţărilor solicitate, emise de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Român de Contragarantare (FRC).

În cadrul Programului IMM INVEST PLUS 2023, companiile eligibile, inclusiv startup-urile beneficiază de un ajutor de stat sub formă de grant care acoperă integral atât valoarea comisionului de risc şi a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanţiei, cât şi dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului.

Pot fi accesate credite în valoare de până la 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii, respectiv în valoare de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

În România, instituţia financiară se poziţionează în printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală.

Alpha Bank Romania este una dintre instituţiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piaţa locală o aplicaţie care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, în 2019 a realizat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuinţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO