Bănci și Asigurări

Alpha Bank continuă să finanţeze achiziţia de locuinţe prin programul Noua Casă: dobânda 2% plus IRCC; avansul minim, 5% pentru locuinţele de până la 70.000 de euro

Alpha Bank continuă să finanţeze achiziţia de...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2023, 10:30 316

Alpha Bank România anunţă că va continua să acorde şi anul acesta credite imobiliare prin intermediul programului de facilitare a achiziţiei de locuinţe Noua Casă şi oferă în acest sens creditul “Alpha Housing Noua Casă” cu o dobândă de 2% plus IRCC, indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor, şi comision zero pentru analiza dosarului.

Având în vedere nivelul 5,71% al IRCC, aplicabil în primul trimestru din 2023, dobânda la ipotecarele Noua Casă oferite de Alpha Bank ar fi de 7,71%.

Avansul minim necesar este de 5% pentru locuinţele cu un preţ mai mic sau egal cu 70.000 euro, echivalent în lei, şi minimum 15% pentru locuinţele cu preţul cuprins între 70.001 euro şi 140.000 euro.

“Continuăm şi anul acesta implicarea în programul Noua Casă, o iniţiativă care rămâne importantă pentru piaţa locală”, spune Maria Bogodai, Director Segment Persoane Fizice, Alpha Bank România.

Portofoliul Alpha Bank România cuprinde o gamă completă de produse ipotecare, cu dobânzi fixe în primii 5 ani ai creditului sau variabile, în lei sau euro, pentru cei care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă sau să construiască o casă.

Totodată, banca oferă soluţii dedicate clienţilor care se orientează spre locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, prin intermediul creditului “Alpha Green”.

Banca oferă, de asemenea, soluţii complete pentru asigurarea locuinţei finanţate. Opţional, clienţii pot achiziţiona o asigurare de viaţă şi o asigurare completă care acoperă  riscul de şomaj şi incapacitate temporară de muncă. 

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

În România, instituţia financiară se poziţionează în printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală.

Alpha Bank Romania este una dintre instituţiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piaţa locală o aplicaţie care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, în 2019 a realizat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuinţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO