Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac adoptă serviciile digitale de plată Apple Pay şi Google Pay pentru achiziţia produselor de asigurare din portofoliu

Daniela Covăcescu, COO Allianz-Ţiriac

Daniela Covăcescu, COO Allianz-Ţiriac

Autor: Cristina Bellu

20.03.2024, 11:55 107

Allianz-Ţiriac a introdus serviciile digitale de plată Apple Pay şi Google Pay, care completează iniţiativele de simplificare şi optimizare a experienţei clienţilor, precum procese de achiziţie mai rapide a asigurărilor de viaţă, de călătorie, auto şi de locuinţe, sau serviciul Claims Tracker care permite clienţilor să monitorizeze oricând stadiul dosarului de daună şi să încarce online toate documentele necesare soluţionării acestuia.

“Modul în care oamenii cumpără produse financiare se schimbă continuu, iar asigurările nu sunt diferite", spune Daniela Covăcescu, COO Allianz-Ţiriac.

Clienţii pot accesa Apple Pay prin Apple Wallet, aplicaţie preinstalată pe dispozitivele iOS sau prin aplicaţia Google Pay, pentru Android. Procesul de plată este acelaşi, singura diferenţă fiind posibilitatea alegerii acestei noi metode de plată, mai rapidă, înainte de confirmarea tranzacţiei.

În acelaşi timp, noile metode digitale de plată se bucură de o securitate sporită. Fiecare tranzacţie necesită Face ID, Touch ID sau cod de acces, iar datele cardului nu vor fi stocate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO