Bănci și Asigurări

Allianz: În România, principalele trei riscuri sunt reprezentate de modificările legislaţiei şi reglementărilor, riscurile macroeconomice şi riscurile legate de incendiu şi explozii

Allianz: În România, principalele trei riscuri sunt...

Autor: Mircea Nica

18.01.2024, 00:00 98

În România, principalele trei riscuri sunt reprezentate de modificarile legislatiei si ale reglementarilor (în crestere cu 30% fata de anul trecut), riscurile macroeconomice (în crestere cu 32% fata de anul trecut) şi riscurile legate de incendiu şi explozii (în creştere cu 20%), potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Allianz.

„Incidentele cibernetice, precum atacurile de tip ransomware, încalcarea securităţii datelor şi perturbarile informatice, reprezintă cea mai mare îngrijorare a companiilor la nivel global în 2024, conform  Allianz Risk Barometer. Riscul strâns legat de acestea, întreruperea activităţii, se clasează pe locul al doilea. Catastrofele naturale (în urcare de pe locul 6 pe 3 faţă de anul trecut), incendiul, explozia (în urcare de pe locul 9 pe locul 6) şi riscurile politice şi violenţa (în urcare de pe locul 10 pe locul 8) au înregistrat cele mai mari creşteri în cel mai recent clasament al principalelor riscuri care ameninţă afacerile la nivel global, realizat în baza informaţiilor oferite de peste 3.000 de profesionişti în managementul riscurilor“, susţin reprezentanţii Allianz.

Allianz Risk Barometer este un clasament anual al riscurilor cu care se confrunta companiile, realizat de Allianz Commercial, asiguratorul specializat în riscuri corporate al Allianz Group, împreuna cu alte entităţi Allianz. Acest clasament încorporeaza opiniile a 3.069 de experţi în managementul riscului din 92 de ţări ş teritorii, printre care directori executivi, manageri de risc, brokeri şi experţi în asigurari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO