Bănci și Asigurări

Ai card si depozit. Un credit nu-ti strica

04.12.2002, 00:00 17

Clientii Bancii Comerciale Romane (BCR) care au un card emis de aceasta banca si un depozit cu o vechime de cel putin o luna poate beneficia in urmatoarele doua saptamani de un credit special - "Creditul pentru cadourile de Craciun".
Dobanda pentru acest tip de credit este fixa si se plaseaza la 25% pe an pentru creditul cu scadenta finala la 6 luni si 24% pe an pentru creditul cu scadenta finala la 12 luni. Creditul se acorda pe termen de maximum un an.
Solicitantul nu trebuie sa justifice modul de utilizare a banilor, iar depozitul va constitui singura garantie a creditului. Creditul se va acorda la nivelul depozitului constituit, dar nu mai mult de 2.000 de dolari in echivalent lei, si in functie de venitul net lunar realizat de imprumutat. La stabilirea ratei totale lunare a creditului se poate lua in calcul si venitul net lunar realizat de sotului sau sotiei.
Depozitul ramane in cont pe toata perioada pana la rambursarea integrala a creditului si achitarea dobanzilor aferente, si este bonificat cu dobanda curenta aferenta perioadei pe care a fost constituit. In situatia in care imprumutatul nu isi onoreaza la termen obligatiile fata de banca, aceasta isi poate recupera sumele din depozitul constituit in acest scop.
Apropierea sarbatorilor a facut ca majoritatea bancilor sa incerce sa-si ademeneasca clientii si sa incerce sa gaseasca altii noi prin tot felul de oferte care mai de care mai tentante. De la reduceri de dobanda, comisioane, relaxare a conditiilor de acordare a unor credite de exemplu si pana la bani, excursii in strainatate sau masini bancile se intrec in "tentatii" pentru un client in plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO