Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Agenţia Moody’s a îmbunătăţit ratingul a 10 bănci din România, Croaţia, Georgia, Ungaria, după schimbarea metodologiei

Agenţia de rating Moody’s a îmbunătăţit ratingul privind depozitele pentru 10 bănci din 4 ţări, Croaţia, Georgia, Ungaria şi România, potrivit informaţiilor anunţate de agenţie.

„Acţiunile de rating sunt determinate de modificări ale plafoanelor naţionale în moneda locală şi în moneda străină aplicate jurisdicţiilor băncilor în urma publicării metodologiei actualizate a plafoanelor de ţară Moody's la data de 7 decembrie 2020“, conform agenţiei. Astfel, îmbunătăţirile de rating se aplică la Raiffeisenbank Austria, JSC TBC Bank, JSC Bank of Georgia, Erste Bank Ungaria, Kereskedelmi & Hitel Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank Zrt., BRD - Groupe Société Générale, BCR şi Raiffeisen Bank S.A.

„Perspectivele ratingurilor la depozitele pe termen lung în valută pentru 6 din cele 10 bănci afectate de acţiunile de rating rămân neschimbate. Perspectivele ratingurilor depozitelor pe termen lung în valută ale BRD - Groupe Société Générale, BCR şi Raiffeisen Bank S.A. rămân negative, având în vedere că ratingul suveran constrânge ratingurile băncilor. Perspectivele ratingurilor depozitelor pe termen lung în valută ale JSC TBC Bank, JSC Bank of Georgia şi Raiffeisenbank Austria d.d. rămân stabile“, mai arată informaţiile anunţate de Moody’s. Metodologia actualizată a plafoanelor a unificat plafoanele de depozit cu plafoanele de creanţă de obicei mai ridicate, prin care plafoanele de ţară în monedă locală şi monedă străină nu se mai disting între plafoanele de depozit şi de credit.

Aceste modificări reflectă punctul de vedere al Moody's conform căruia riscurile care afectează accesul la depozitele bancare nu sunt semnificativ diferite de cele care afectează capacitatea băncilor de a-şi îndeplini obligaţiile datoriei.

Cu toate acestea, ratingurile la depozite ale  băncilor româneşti ar putea fi retrogradate ca urmare a unei deteriorări a ratingului suveran, a unei slăbiri a puterii creditului independent a băncilor sau a unor volume mai mici de datorii care absorb pierderile. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.