Bănci și Asigurări

Afacerile francezilor de la Groupama au scazut cu 11%, la 209 milioane de euro

17.02.2010, 23:03 16
Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari, subsidiarelelocale ale grupului francez Groupama au inregistrat in 2009venituri din primele subscrie de 209 milioane de euro, in scaderecu 10,9% fata de anul precedent. "Asigurarile de proprietati auscazut cu 7,9% anul trecut. scaderea a fost generata in special desegmentul auto, o piata mult mai putin matura decat in VestulEuropei, care a inregistrat o contractie cu 63% a vanzarilor deautovehicule noi in primele 11 luni ale anului", subliniaza grupulfrancez in raportul privind rezultatele financiare.

Groupama Asigurari a fost creata in august anul trecut prinfuziunea BT Asigurari cu Asiban, in urma unei investitii de aproapeo jumatate de miliard de euro. Compania ajunsese la sfarsitulprimelor noua luni din 2009 pe locul trei in clasamentulasiguratorilor, cu prime brute subscrise de 664 de milioane de lei(circa 160 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO