Bănci și Asigurări

​Afacerile Allianz-Ţiriac au crescut cu 7% în 2015, până la 1,1 mld. lei, susţinute de vânzările de poliţe generale

​Afacerile Allianz-Ţiriac au crescut cu 7% în 2015,...

Autor: Anelis Baciu

02.03.2016, 14:05 221

Allianz –Ţiriac, cel mai mare asigurător local, a înregistrat prime subscrise de peste un miliard de lei anul trecut anul trecut, în creştere cu 7% faţă de 2014. Avansul de anul trecut a fost determinat de vânzările mai mari de poliţe generale care au cumulat 953 milioane de lei. Pe segmentul asigurărilor de viaţă, asigurătorul a raportat afaceri de 110 milioane de lei.

Rezultatele înregistrate în 2015 arată că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte demersurile pe care le-am făcut pentru a oferi standarde superioare de calitate clienţilor noştriîn termeni de produse şi servicii. Cu o rată de solvabilitate de 153% suntem extrem de bine pregătiţi să oferim cele mai solide şi credibile garanţii privind respectarea promisiunilor pe care le facem clienţilor“, a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac.

Compania a plătit clienţilor despăgubiri de circa 446 milioane de lei anul trecut, cu 7% mai mult decât în 2014.

Cele mai mari daune plătite de Allianz anul trecut:

1. Despăgubire de peste 3,2 mil. lei pe RCA pentru un accident din străinătate

Allianz-Ţiriac a achitat în 2015 peste peste 3,2 milioane lei pentru un accident auto întamplat în străinătate (Carte Verde). Totodată, compania a plătit o despăgubire de peste 1,3 mil. de lei în contul unei poliţe RCA, ca urmare a unui accident produs în România soldat cu vătămări corporale.

2. Despăgubire de 800.000 de lei pe segmentul property

Cea mai mare despăgubire achitată pe segmentul property s-a ridicat anul trecut la peste 800.000 de lei, ca urmare a unui incendiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO