Bănci și Asigurări

Aegon România a încheiat S1/2022 cu o creştere de 8% a primelor brute subscrise, la 76,7 milioane de lei

Aegon România a încheiat S1/2022 cu o creştere de 8% a...

Autor: Roxana Rosu

31.10.2022, 10:40 109

♦ Compania are o cotă de piaţă de 4,3% pe segmentul asigurărilor de viaţă.

Aegon România a încheiat primul semestru (S1) al acestui an cu o creştere de 8,2% a primelor brute subscrise (PBS), respectiv 76,7 mil. lei (vs. 70,4 mil. lei în S1/2021), compania de asigurări având o cotă de piaţă de 4,3% pe segmentul asigurărilor de viaţă, conform informaţiilor transmise.

„Este îmbucurător să vedem că oamenii sunt mai prevăzători, caută soluţii şi vor să aibă un scut de protecţie în caz de neprevăzut pentru că, nu-i aşa, trecem prin momente complicate. Chiar dacă pandemia nu mai este atât de prezentă, preocuparea pentru sănătate rămâne ridicată, lucru care s-a reflectat şi în rezultatele noastre din prima jumătate a acestui an. Pe de altă parte, observăm că nu sunt puţini nici cei care se uită cu optimism spre ziua de mâine şi aleg să se asigure pentru evenimentele planificate din viaţa lor precum studiile şi viitorul copiilor. Le mulţumim tuturor celor care au ales să aibă încredere în noi, dar şi partenerilor noştri, fără de care nu am reuşi să aducem aceste soluţii atât de aproape de români”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

Creşterea este în linie cu evoluţia pieţei locale de asigurări, rezultatele pozitive fiind determinate şi de contextul actual, marcat de două crize care s-au suprapus (pandemia şi războiul din Ucraina), care i-a făcut pe români să devină mai preocupaţi pentru siguranţa şi sănătatea lor, precum şi pentru soluţii de protecţie în caz de neprevăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO