Bănci și Asigurări

Aegon a incheiat primul an cu afaceri de 2,2 mil. lei

08.03.2010, 23:05 40

Aegon Asigurari de Viata, companie controlata de grupul olandezAegon, care s-a lansat pe piata locala la inceputul lui 2009, aincheiat primul an de activitate cu subscrieri totale de 2,2milioane de lei (520.000 de euro).

"Aproximativ 80% din politele vandute au fost de tipunit-linked", afirma reprezentantii companiei.

Asigurarile de tip unit-linked sunt polite care plaseaza cea maimare parte din prima platita de asigurat in fonduri de investitiiadministrate de compania de asigurari sau de un administratorextern. In 2009, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere aAsigurarilor, subscrierile totale ale asiguratorilor din politeunit-linked au urcat cu 9%, in timp ce vanzarile de asigurari deviata traditionale au scazut. Pe de alta parte, cea mai mare partedin politele reziliate anul trecut de asiguratii care nu si-au maiputut plati primele - in contextul cresterii somajului si alscaderii veniturilor disponibile ale populatiei - au fost de tipunit-linked.

La momentul lansarii, reprezentantii Aegon, grup care a investitcateva zeci de milioane de euro in firma de asigurari de viata, darsi in compania de pensii private pe care o detin pe piata locala(BT Aegon), declarau ca tinta lor este sa ajunga in top cinci inpiata asigurarilor de viata la cinci ani de la incepereaoperatiunilor, adica pana in 2014. In prezent, cei mai mari cincijucatori din aceasta piata sunt ING, Alico (fosta AIG Life), BCRAsigurari de Viata, Aviva si Asirom. Firmele de asigurari de viatase pregatesc pentru inca un an dificil, in cel mai bun scenariupiata urmand sa ramana la nivelul din 2009.

Pe piata de pensii private, Aegon administreaza un fond de pilonII (pensii obligatorii) cu 154.000 de participanti si active netede 68,2 mil. lei la sfarsitul lunii ianuarie. Fondul Aegon ocupalocul opt in piata pensiilor private obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO