Bănci și Asigurări

Acţiunile Deutsche Bank au trecut de pragul de 12 euro

Acţiunile Deutsche Bank au trecut de pragul de 12 euro

Autor: Ştefan Stan

06.10.2016, 11:48 251

Deutsche Bank, care a fost principalul subiect în sistemul bancar în ultimele săptămâni, a cresut pe bursă cu 2,2%, urcând peste nivelul de 12 euro per acţiune pentru prima oară de când a fost ameninţată cu o amendă de 14 miliarde de dolari din partea autorităţilor din SUA.

Acţiunile Deutshce Bank au crescut cu 25% faţă de ultima vineri, pe fondul speculaţiilor că Deutsche va plăti penalităţi de numai 5 miliarde de dolari pentru modul în care a acordat credite ipotecare înainte de criza financiară din 2007-2008.

Acţiunile băncilor europene îşi revin în această dimineaţă, în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional a trimis creditorilor mesajul că ar trebui să nu se mai plângă legate de profitabilitatea slabă.

În ultima rundă de întâlniri la Washington de săptămâna aceasta, FMI a susţinut politica Băncii Centrale Europene, spundu-le băncilor din Europa că trebuie să înceapă să se adapteze la noua lume a ratelor scăzute, a schimbărilor tehnologice şi a reglementărilor mai stricte.

Peter Dattels, directorul FMI pe pieţele de capital, a subliniat faptul că Deutsche este unul dintre creditorii care trebuie să continue facă ajustări pentru a-şi convinge investitorii că modelul de business este viabil şi că va fi profitabil.

Indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,4% în şedinţa de joi. Indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,02% în Londra, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,40%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,32%, în timp ce Spania a avut un avans de 0,36% pe bursă.

La Bucureşti, indicele BET a avut o scădere de 0,34%. OMV petrom a înregistrat cea mai mare scădere, de 0,83%, urmat de Banca Transilvania, de 0,82%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO