Bănci și Asigurări

A ramas RIB fara presedinte?

05.09.2003, 00:00 90



Presedintele Romanian International Bank (RIB), Ion Ghica, si unul dintre vicepresedinti, Nicolae Balan, au demisionat, la inceputul acestei saptamani, au declarat agentiei Mediafax surse din piata bancara.



Potrivit surselor citate, Ghica a luat decizia de a se retrage motivand ca are probleme de sanatate.



Vicepresedintele RIB, Valeriu Mosoeanu, neaga insa faptul ca Ion Ghica a luat decizia de a se retrage de la conducerea bancii.



"Ion Ghica a avut anumite probleme de sanatate, si-a luat un concediu medical, dar este inca presedinte al bancii si nu si-a dat demisia", sustine Mosoeanu.



Nicolae Balan a declarat ca a parasit conducerea RIB, intrucat viziunea lui asupra a ceea ce reprezinta o banca in Romania difera de cea a actionarului majoritar.



"Exista cateva oferte pentru a-mi continua activitatea in lumea bancara, iar cum m-am descurcat peste 30 de ani sa lucrez in diferite banci o sa reusesc si acum", a spus Balan.



Controlul RIB a fost preluat, in luna mai a anului trecut, de Daniel Kendrick Roberts, presedintele bancii Merchants Bank of California din Los Angeles.



Actionarul majoritar, care detine 99,77% din capitalul social, i-a numit pe Ion Ghica in functia de presedinte si pe Niculae Balan, Valeriu Mosoeanu si Cornelia Barbu ca vicepresedinti.



Ion Ghica este unul dintre bancherii romani cu cea mai vasta experienta in domeniu. El a fost presedinte al Bancii Comerciale Romane de la infiintarea institutiei si pana in februarie 2000, dupa care a ocupat, pentru o perioada relativ scurta de timp, functia de presedinte al CEC.



Balan a urmat un traseu similar lui Ghica. Anterior pozitiei de vicepresedinte al RIB, Nicolae Balan a fost director in centrala BCR. In anul 2000, el a fost numit vicepresedinte al CEC, in perioada in care institutia a fost condusa de Ion Ghica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO