(auxiliar)

Alina Ştefan, Business Adviser, e-Mobility Rentals: Cred că trebuie să ne pese mai mult. ESG la bază înseamnă să ne pese. Atunci când o să le pese cât mai multor stakeholders, cred că foarte multe dintre soluţiile de mobilitate sustenabilă vor avea o creştere mai bună

Alina Ştefan, Business Adviser, e-Mobility Rentals: Cred...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2023, 09:31 43

Piaţa din România dispune deja de o serie de soluţii de mobilitate sustenabilă care să susţină implementarea standardelor ESG, iar companiile care le oferă şi cele care le pot folosi trebuie să comunice mai mult pentru a vedea cum pot fi puse în practică, este de părere Alina Ştefan, Business Adviser, e-Mobility Rentals.

”Companiile mici sau mari trebuie să fie curioase de soluţiile pe care le au în piaţă. Toate companiile din acest ecosistem verde trebuie să vorbească mai mult despre ce misiuni au şi cum le pun în practică. Atunci când o să le pese cât mai multor stakeholders din acest ecosistem atunci cred că foarte multe dintre aceste soluţii vor avea o creştere mai bună”.

e-Mobility Rentals este un start-up în zona de mobilitate electrică şi oferă soluţii la cheie companiilor care vor să schimbe flotele clasice de maşini cu maşini electrice.

”Lumea în care am trăit până acum este aproape de a-şi găsi sfârşitul şi va veni o altă lume şi o altă tipologie de cetăţean care va avea în baza de valori aceste cerinţe. Timpul este scurt până găsim şi aplicăm soluţii”, a spus Alina Ştefan în cadrul conferinţei ZF ESG Summit.

Bucureştiul este în continuare unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa, iar România este încă în topul negativ în ceea ce priveşte emisiile de CO2.

”Cred că trebuie să ne pese mai mult. Nepăsarea poate afecta cetăţenul de rând. ESG la bază înseamnă să ne pese. Pentru ca noi să putem beneficia de soluţii de maşini electrice trebuie să avem un apetit, să fim curioşi şi să fim expuşi la informaţie. Este nevoie de o componentă de educaţie, iar tinerii pot fi un driver extraordinar al informaţiei”.

Startup-ul oferă soluţii pentru înlocuirea flotelor companiilor, furnizând şi suportul de încărcare a bateriilor maşinilor electrice. În baza unui tarif lunar pe maşină, compania se degrevează de tot ce înseamnă acest ecosystem legat de administrarea flotei auto.

”Industriile pe care noi le servisăm sunt cele de delivery şi curierat”, a mai spus Alina Ştefan.

Mobility Rentals  operează un serviciu de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile în locaţii fixe (swap stations), primul serviciu de acest gen din Europa.

În prezent, maşinile din flota e-Mobility Rentals sunt utilizate de companii din industria de food delivery şi lanţuri de hypermarketuri, urmând a se extinde şi către alte domenii de activitate.

E-Mobility Rentals oferă spre închiriere vehicule electrice, cu o autonomie de până la 120 km, şi pune la dispoziţia utilizatorilor infrastructura de încărcare şi schimb de baterii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO