Autostrazi

Tirurile au “verde” pe Dealul Negru de azi, după două luni în care au ocolit 100 de km din cauza unei alunecări de teren de câteva zeci de metri

Tirurile au “verde” pe Dealul Negru de azi, după...

Autor: Andreea Neferu

10.10.2014, 13:37 634

Tirurile vor putea circula din nou începând de astăzi pe Dealul Negru, una dintre principalele rute comerciale pentru transportul de mărfuri din România, după ce de la începutul lunii august au fost nevoite să ocolească 100 de kilometri şi să plătească circa 50 de euro în plus pe combustibil, pentru că o porţiune de drum de câteva zeci de metri a fost afectată de o alunecare de teren.

Restricţiile de trafic pentru vehiculele comerciale de marfă de peste 7,5 tone de pe DN 7 între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea (pe Dealul Negru) vor fi ridicate, după ce lucrările de reparaţie au fost finalizate. În ultimele două luni, transportatorii rutieri de mărfuri au fost nevoiţi să facă un ocol de 100 de kilometri pe ruta Piteşti-Slatina-Drăgăşani-Râmnicu Vâlcea.

DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea, care traversează şi Dealul Negru, este prin­cipala rută de export pentru pro­ducătorul auto Da­cia şi este de ase­menea una dintre cele mai frecvent uti­lizate şosele de către transpor­tatorii rutieri, pe aici reali­zându-se practic aprovi­zionarea re­giunii Mun­tenia şi nu numai. Lungi­mea porţi­unii de drum afectată de alunecările de teren este de 20-30 de metri.

 

Singura variantă pe care tirurile o aveau la dispoziţie pentru a ajunge de la Piteşti la Râmnicu-Vâlcea (un traseu de 60 km pe Dealul Negru) este un drum care trece prin Slatina şi Drăgăşani, mai lung cu peste 100 de kilometri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO