Autostrazi

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Două secţiuni din A8 - Autostrada Unirii vor fi finanţate prin PNRR

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Două...

Autor: Mediafax

19.12.2022, 16:31 643

Indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secţiunile A8 - Autostrada Unirii, finanţate prin PNRR, au fost aprobaţi, luni, în şedinţa de Guvern, anunţă ministrul Transpoturilor, Sorin Grindeanu.

„Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secţiunile A8 (Autostrada Unirii), finanţate prin PNRR”, spuen ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de facebook.

Astfel, pentru Secţiunea Târgu Mureş-Miercurea Nirajului (22 km), care va tranzita judeţul Mureş, sunt alocate 3,64 miliarde de lei.

„Aici vor fi construite 16 poduri, 16 pasaje şi 4 structuri casetate, la care se adaugă un drum de legătură cu A3 (2,39 km)”, precizează Grindeanu.

Pentru Secţiunea Leghin-Târgu Neamţ (29,91 km), care va tranzita judeţele Neamţ şi Iaşi, suma alocată este de 2,51 miliarde de lei. Pe această secţiune vor fi construite 13 poduri, 11 pasaje şi două viaducte.

„Până la sfârşitul acestui an vom lansa în licitaţie contractele pentru proiectarea şi execuţia acestor două secţiuni cu o lungime cumulată de 52 de km”, mai spune vicepremierul.

Acesta afirmă că aceştia sunt paşi concreţi pentru construcţia A8 (Autostrada Unirii) ce va avea o lungime totală estimată de 311 km (Târgu Mureş - Târgu Neamţ- Iaşi- Ungheni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO