Auto

Zoe, berlina electrică de la Renault, contestată la tribunal de familii ale căror fiice poartă acest nume

Zoe, berlina electrică de la Renault, contestată la tribunal de familii ale căror fiice poartă acest nume

Autor: Mediafax

22.10.2010, 18:47 37

Grupul auto francez Renault a fost dat în judecată de douăfamilii cu acelaşi nume care contestă denumirea viitoarei berlineelectrice, Renault Zoe, care va fi comercializată din 2012,întrucât se numeşte la fel ca fiicele lor, iar asta le poate faceţinta permanentă a unor glume, scrie MediafaxBusiness.

Renault va afla peste trei săptămâni dacă poate numi noua maşinăZoe fără să aducă prejudicii celor 35.000 de femei şi fete carepoartă acest nume în Franţa, relatează AFP.

"Vor să aleagă numele copiilor noştri pentru a compensaperformanţele reduse ale unui vehicul. Constatăm că industriaşii,pentru a-şi valoriza şi umaniza produsele, transformă prenumele înmărci. În funcţie de noroc, putem deveni vase de flori sau perii detoaletă", a declarat în instanţă avocatul celor două familii, DavidKoubbi.

"În prezent, legea nu interzice utilizarea comercială a unorprenume. Racheta Ariane, parfumul Anais, mâncarea pentru pisiciFelix, buticurile Chloe...toată lumea o face", a arătat avocatulRenault, Pierre Deprez. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO