Auto

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank. Ana-Maria Matei, MG Motors: În 2024 ajungem la 30 de dealeri la nivel naţional

ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank....

Autor: Bogdan Alecu

03.01.2024, 14:00 153

Brandul britanic MG, deţinut de grupul chinez SAIC - Shanghai Automotive Industry Corporation, revine pe piaţa locală începând cu luna decembrie după ce importurile au fost preluate oficial de Quantum Auto Max.

„Strategia de implementare de lansare a mărcii pe piaţă a fost una care prevede o reţea extinsă de dealeri. În 2024 ne propunem să avem peste 30 de dealeri, faţă de 27 la final de 2023, care deja acoperă toată ţara”, a spus Ana-Maria Matei, directorul de marketing pentru MG Motors în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank. Printre dealeri se numără şi Rădăcini Motors.

Dealerii care vor să intre în reţeaua MG trebuie să îndeplinească standardele mărcii şi să poată susţine planurile de vânzări.

“Toţi dealerii pe care noi îi avem acuma sunt în primul şi în primul rând, deci sunt cu experienţă, care au şi alte mărci şi care au lucrat şi cu alte mărci. Avem stocuri şi dacă clientul vrea să-şi comande o maşină, durează câteva luni, două, trei luni până când vine o maşină dacă vrea ceva excepţional şi nu avem în stoc”, a spus Ana-Maria Matei. Ea explică faptul că dacă acum sunt cinci modele în gamă, până în 2025 vor fi în total 18 modele în gama MG.

Quantum Auto Max a fost înfiinţată în 2023 şi este deţinută în proporţie de 60% de Dan Chitaru, iar restul de 40% din companie este deţinut de George Damian. Dan Chitaru mai deţine şi 49% din Kia Romauto, importatorul mărcii Kia pe piaţa locală, Isuzu Rom Auto, importatorul Isuzu pe piaţa locală şi dealerii Mit Motors Trading şi Mit Motors International, care comercializează mărci precum Kia şi Isuzu. Fostul showroom pentru Fiat a fost transformat într-unul pentru MG.

La capitolul piese de schimb, ea explică faptul că există depozit local, dar şi unul central la Budapesta, de unde ajung în mai puţin de o saptămână. Budapesta are cu China legătură feroviară directă.

După prăbuşirea MG Rover Group în 2005, chinezii de la Nanjing Automotive au cumpărat uzina din Longbridge şi brandul MG, iar în 2007 au demarat producţia MG în China. În 2007 Nanjing a fost preluat de SAIC.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO