Auto

Viteza trenurilor pe ruta Bucureşti - Constanţa, limitată din cauza rafalelor de vânt

Viteza trenurilor pe ruta Bucureşti - Constanţa,...

Autor: Gabriel Pecheanu

19.11.2023, 14:56 39

CFR SA anunţă că, din cauza rafalelor puternice la vânt, se menţine limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor la 80 km/h. De asemenea, duminică dimineaţă nu a funcţionat sistemul naţional de alimentare cu energie electrică, iar trenurile au circulat în condiţiile speciale.

„În cursul dimineţii, în intervalul orar 9.25 - 10.25, nu a funcţionat sistemul naţional de alimentare cu energie electrică, iar trenurile au circulat în condiţiile speciale pe raza staţiei Ciulniţa, în termen feroviar "la cale liberă", iar din cauza rafalelor puternice la vânt se menţine limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor la 80 km/h”, transmite purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Ea precizează că măsura va fi menţinută până când vremea va permite circulaţia în condiţii normale, mai exact cu viteza de 160 km/h.

„Precizez faptul că, limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor la 80 km/h este necesară din punct de vedere al siguranţei traficului feroviar, în aceste condiţii de vreme extremă, când rafalele puternice de vânt pot cauza defecţiuni la pantograful trenurilor”, încheie Brânzan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO