Auto

Viitoarea Dacia MPV, printre cele mai aşteptate maşini de familie din Europa

Viitoarea Dacia MPV, printre cele mai aşteptate maşini de familie din Europa

Autor: Bogdan Alecu

01.05.2011, 12:44 6779

Viitorul monovolum al Dacia, carecel mai probabil se va numi Popster, este unul dintre cele mai aşteptate MPV-uri(Multi Purpose Vehicule - maşină de familie)pe piaţa europeană,potrivit site-ului AutoBild, alături de modele precum viitoarelegeneraţii ale VW Touran, monovolumul compact al Volkswagen, cea aSkodei Roomster sau noul hibrid Toyota Prius Van.

Monovolumul Dacia va fi primulmodel sub brandul românesc care nu va mai fi produs la Mioveni, cila noua uzină Dacia din Maroc, de la Tanger, care va demaraproducţia anul viitor.

În acest context, cel mai probabil Dacia Popster va fi prezentatăoficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie aanului viitor.

Noul model va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri şi va aveadouă versiuni, cu cinci şi şapte locuri ca şi Logan MCV. Gama demotorizări va fi cel mai probabil preluată integral de la SUV-ulDuster - două motoare diesel de 1,5 litri dCi de 90 respectiv 110CP, respectiv unul pe benzină de 1,6 litri şi 110 CP, în timp cepreţul de pornire va fi de aproximativ 12.000 de euro în Europa.Citiţi mai mult despre Dacia Popster aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO