Auto

Veşti bune pentru şoferi: Ce nouă categorie de vehicule pot conduce dacă deţin un permis auto categoria B

Veşti bune pentru şoferi: Ce nouă categorie de...

Autor: Alexandru Nanu

27.01.2024, 13:04 3338

Şoferii care deţin un permis de conducere auto categoria B, vor putea conduce, din această lună, o nouă categorie de autovehicule.

În această lună, a fost publicată Ordonanţă De Urgenţă nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în Monitorul Oficial nr. 48 din 18 ianuarie 2024.

OUG 1/2024 se aplică din 18 ianuarie 2024 şi le dă dreptul şoferilor care deţin un permis de conducere auto categoria B să conducă şi tractoarele agricole sau forestiere cu o viteză maximă constructivă de până la 40 de km/h.

În Codul rutier a fost introdusă categoria Tr1 pentru tractoarele agricole sau forestiere a căror viteză maximă constructivă este mai mică sau egală cu 40 de km/h.

Înscrierea în permisul de conducere a echivalării categoriilor B sau Tr cu categoria Tr1 se realizează în cazul eliberării unui nou permis de conducere, dar nu mai devreme de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Echivalarea categoriilor B sau Tr cu Tr1 se realizează fără examinarea de către autoritatea competentă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO