Auto

Veşti bune pentru proprietarii de autovehicule: AFM a transmis către primării lista persoanelor fizice înscrise în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate - „Rabla Local”

Veşti bune pentru proprietarii de autovehicule: AFM a...

Autor: Alexandru Nanu

07.10.2023, 20:41 1235

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat, recent, transmiterea către primării a listei cu persoanelor fizice înscrise în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla Local, conform unui comunicat de pe site-ul instituţiei.

Începând cu data de 3 octombrie 2023, persoanele fizice care se regăsesc în lista transmisă de Administraţia Fondului pentru Mediu vor lua la cunoştinţă şi vor pune în aplicare procedura internă a primăriei de domiciliu, publicată pe pagina de internet a acesteia.

Prin intermediul Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local) vom elimina din circulaţie peste 30.000 de maşini care poluează şi totodată, cetăţenii beneficiează de 3.000 de lei oferiţi în schimbul renunţării la aceste autovehicule mai vechi de 15 ani cu o normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian NECULAESCU.

Doar după semnarea contractului de finanţare cu primăria, persoana fizică va casa şi va radia din circulaţie şi din evidenţa fiscală autovehiculul uzat, pentru a beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanţare că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO