Auto

Trafic feroviar afectat şi în Braşov din cauza condiţiilor meteorologice

Trafic feroviar afectat şi în Braşov din cauza...

Autor: Laura Buciu

31.07.2021, 23:11 43

Circulaţia feroviară între Deda - Deda Bistra - Răstoliţa - Lunca Bradului, din judeţul Braşov, este oprită temporar, sâmbătă seara, din cauza copacilor prăbuşiţi pe calea ferată.

CFR SA a transmsi, sâmbătă seara, că circulaţia trenurilor pe segmentul feroviar Deda - Deda Bistra - Răstoliţa - Lunca Bradului este oprită temporar, după ce mai mulţi copaci au căzut pe calea ferată.

Astfel, trenul 367-2 care tranzita intervalul de staţii Deda - Deda Bistra va fi retras în staţia Deda, pentru a se asigura accesul drezinei pantograf, cu care se va acţiona pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi eliberarea gabaritului, anunţă CFR SA.

„Echipele de intervenţie ale SRCF Braşov vor acţiona cu 2 drezine pantograf, îndrumate din staţiile Deda, respectiv Răstoliţa, pentru eliberarea gabaritului, verificarea liniei de contact şi remedierea eventualelor deranjamente constatate la siatemul de alimentare cu energie electrică. De asemenea, lipsă tensiune în linia de contact este semnalată la această oră şi între staţiile Deda - Monor Gledin (spre Cluj), linie simplă, din cauza unui copac căzut pe calea ferată, în zona staţiei Râpa de Jos. Drezina pantogtaf a fost îndrumată din staţia Sărăţel, pentru intrarea pe intervalul de staţii şi eliberarea gabaritului. 2 trenuri de călători (IR 1944 şi R 4146) au fost oprite temporar în staţiile Râpa de Jos şi Sieu, pentru a asigura intervenţia drezinei pantograf”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Potrivit acesteia, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar în zonele afectate, au fost trimise şi locomotive Diesel, care vor dubla trenurile, în situaţia în care sistemul de alimentare cu energie electrică nu pate fi repus sub tensiune.

Aproape de ora 23.00, CFR SA a transmis că s-a redschis secţia CF Deda - Monor Gledin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO