Auto

Sfatul unui inginer român pentru studenţi. „Vreţi să ajungeţi la BMW? Trebuie să aveţi iniţiativă şi să vă asumaţi riscuri, iar tehnologia este acum pe primul loc”

Sfatul unui inginer român pentru studenţi. „Vreţi...

Autor: Bogdan Alecu

19.11.2016, 00:05 4920

Thomas Ebner, 38 de ani, un inginer român care lucrează de peste un deceniu la BMW, spune că şi în prezent concernul german caută să angajeze tineri, oameni axaţi „pe tehnologie”.

Care ar fi sfatul lui Thomas Ebner pentru un student aflat la început de carieră?

„Pentru a putea face parte dintr-o echipă competitivă cum este BMW, ini­ţiativa este pe primul loc, alături de asu­marea de riscuri. Nu trebuie să fii retras şi fără curaj. Şi în România sistemul de învă­ţământ s-a îmbunătăţit în ultimii ani şi studenţii sunt tot mai bine pre­gătiţi şi au o şansă dacă doresc să lu­cre­ze într-un con­cern precum BMW”.

Românul a pre­luat la finalul anului trecut postul de ma­nager de comuni­care globală pentru mo­delul Seria 5, unul dintre cele mai im­por­tante modele din gama construc­torului ba­varez, după ce anterior a făcut parte din echipele modelelor Seria 1 şi Seria 2. Generaţia anterioară a Seriei 5 s-a vândut între 2010 şi 2016 în peste 2 milioane de unităţi, iar anul trecut, din cele 2,25 de milioane de maşini vândute de BMW la nivel mondial, aproape 350.000 au reprezentat Seria 5, atât în versiunea de limuzină, cât şi touring sau Gran Turismo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO