Auto

Premierul Nicolae Ciucă la ceremonia de inaugurare a lucrărilor pentru fabrica finlandeză de anvelope Nokian Tyeres: Investiţia se ridică la peste 600 de milioane de euro, iar primele anvelope le vom vedea din 2024. Va însemna mai multe locuri de muncă

Premierul Nicolae Ciucă la ceremonia de inaugurare a...

Autor: Iulian Tenchiu

11.05.2023, 14:02 1234

Premierul Nicolae Ciucă a participat joi la ceremonia de inaugurare a fabricii finalndeze de anvelope Nokian Tyres. Şeful Guvernului susţine că producţia de anvelope va lua startul în 2024, într-un proiect în care s-au investit peste 600 de milioane de euro.

„În 2024 vom avea primele anvelope produse la Oradea. Practic, pentru Oradea va însemna un loc important pe harta producţiei de automotive în Europa şi în lume, va însemna mai multe locuri de muncă, va însemna mai mulţi bani la bugetul local şi mai mulţi bani la bugetul de stat. Din punctul meu de vedere, este o investiţie, un demers care va asigura o parte de beneficiu pentru toţi actorii implicaţi în acest proiect”, a declarat Nicolae Ciucă.

Din valoarea totală a proiectului statul a contribuit cu 100 de milioane de euro.

„Este o investiţie de peste 600 de milioane euro, dar din această investiţie, ajutorul de stat este unul consistent, de aproximativ 100 de milioane euro. Ca atare, este, din punctul meu de vedere, un model de a înţelege modul în care ne putem sprijini reciproc pe proiecte de anvergură. Avem nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei noastre” a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO