Auto

Polonia reuşeşte să atragă investiţii străine în industria auto

Polonia reuşeşte să atragă investiţii străine în...

Autor: Mediafax

17.10.2016, 09:58 155

Dar pentru Polonia pierderea a fost un nou început: zilele trecute guvernul şi Daimler au anunţat oficial că producătorul auto german va construi în oraşul Jawor o fabrică de motoare, o investiţie care iniţial se va ridica la 500 de milioane de euro şi care va asigura 500 de locuri de muncă.

Odată cu această veste, guvernul a anunţat că a atras şi un investitor american în industria auto şi că discută şi cu Toyota, companie niponă. "Avem o decizie privind o altă mare investiţie, una americană, în sectorul auto", a afirmat vicepremierul Mateusz Morawiecki, citat de Reuters. El nu a oferit mai multe detalii. Ulterior, ofi­cialul a menţionat că gu­vernul discută şi cu Toyota despre un eventual proiect nou în Polonia.

Uzina Daimler va produce motoare pentru maşinile de pasageri marca Mercedes-Benz. Gu­vernul polonez a pro­movat investiţia nem­ţească ca un semn că in­ves­titorii străini au rămas interesaţi de Polonia în contextul presiunilor pentru mai mult "patriotism economic" şi al unui conflict între autorităţi şi grupul francez Airbus privind livrarea unor eli­coptere de război – un con­tract de 3,2 mld. euro.

În locul apa­ratelor franţuzeşti, polonezii au ales eli­coptere americane, dar pro­­duse local. Conflictul s-a trans­format într-o dispută diplomatică între Paris şi Varşovia.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO