Auto

Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de la începutul anului, până pe 17 - ACEA

Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de la începutul anului, până pe 17 - ACEA

Autor: Popescu Vlad

16.11.2010, 12:01 24

Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de laînceputul anului, până pe poziţia a 17-a, după înmatriculările deautoturisme noi din primele zece luni, având a cincea cea maiabruptă scădere din 25 de state membre, potrivit datelor AsociaţieiConstructorilor Europeni de Automobile (ACEA) citate de Mediafax Business.

Înmatriculările de autovehicule noi pentru pasageri din Româniaau scăzut cu 26,6% în perioada ianuarie-octombrie faţă de acelaşiinterval al anului trecut, la 70.629 de unităţi, în timp ce piaţaUE s-a restrâns cu numai 5,5%, la 11,279 milioane de maşini, searată într-un comunciat prezentat marţi de asociaţie.

Datele pentru Cipru şi Malta nu sunt disponibile.

Anul trecut, piaţa românească a fost pe locul 14 în UE dupăînmatriculările de autoturisme noi, cu 115.979 de înregistrări,fiind depăşită în primele zece luni din 2010 de Irlanda, Finlandaşi Danemarca, potrivit datelor ACEA. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO