Auto

Operaţiune de amploare în Ilfov. Poliţiştii au găsit mai mulţi şoferi beţi şi drogaţi

Operaţiune de amploare în Ilfov. Poliţiştii au găsit...

Autor: Petru Mazilu

25.02.2024, 07:49 21

O operaţiune de amploare a Poliţiei s-a desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică pe şoselele din judeţul Ilfov. Acţiunea i-a vizat pe şoferii beţi, drogaţi şi vitezomani. Pe parcursul acţiunii au fost stabilite numeroase sancţiuni. 

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, împreună cu poliţiştii rutieri de la subunităţile din teritoriu au acţionat în cadrul operaţiunii Blocada, în intervalul orar 22:00-02:00, pe drumurile publice din judeţul Ilfov.

Politiştii au verificat documentele şi maşinile, iar şoferii au fost testaţi cu aparatele pentru depistarea consumului de alcool ori de substanţe psihoactive. În urma neregulilor constatate poliţiştii rutieri din Ilfov au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut opt permise de conducere şi au retras şapte certificate de înmatriculare.

La Măgurele, un şofer a refuzat să oprească şi a fost urmărit de poliţişti.

„Poliţiştii rutieri din Magurele au procedat la urmărirea acestuia, reuşind interceptarea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto, respectiv un bărbat în vârstă de 22 de ani. În urma verificărilor a rezultat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la testarea cu aparatele din dotare, au reieşit indicii cu privire la prezenţa în organism a unei substanţe psihoactive, precum şi valoarea de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care, bărbatul a fost condus la o unitate medicală din Bucureşti, însă a refuzat prelevarea de probe biologice”, au anunţat poliţiştii.

Şoferi suspectaţi că au consumat droguri au mai fost găsiţi la Ciorogârla şi pe Bulevardul Pipera-Tunari, iar în Chiajna a fost descoperit un bărbat care conducea fără a avea permis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO