Auto

O aeronavă Tarom a fost interceptată de forţele aeriene germane după ce a pierdut comunicarea cu turnul de control . Tarom: A fost vorba de o eroare la selecţia frecvenţelor

O aeronavă Tarom a fost interceptată de forţele...

Autor: Bianca Ciocotisan

07.09.2018, 17:09 233

„Echipajul nu a putut răspunde tentativelor de contactare din partea Air Traffic Control, din pricina unei uşoare erori la comutatorul de selecţie frecvenţe, iar situaţia a fost sesizată când aeronava tranzita spaţiul german, în zona Frankfurt”, anunţă compania aeriană.

Tarom precizează că eroarea a fost sesizată de echipaj înaintea evenimentului, contractorul tehnic din Bruxelles (LTMI) emiţând următoarea soluţie: comutatorul este funcţionabil, iar autorităţile germane au contactat conducerea companiei în vederea clarificării problemei.

„După restabilirea contactului cu aeronava, situaţia a reintrat în normal. Zborul RO371 a aterizat, fără întârziere şi în condiţii de maximă siguranţă, pentru toţi cei 73 de pasageri. În urma situaţiei prezentate, aeronava a fost verificată amănunţit la sol, iar eroarea la butonul de frecvenţe a fost remediată.

„În termen de 10 zile, compania Tarom va transmite autorităţilor germane un raport al evenimentului din data de 6 septembrie”, adaugă transportatorul aerian.

Două avioane de vânătoare Eurofighter al Forţelor aeriene germane au interceptat vineri o aeronavă de pasageri a companiei Tarom care pierduse contactul cu turnul de control, incidentul având loc în apropiere de oraşul Frankfurt, informează cotidianul FAZ şi site-ul The Aviation Herald.

Cel două avioane de vânătoare au ajuns în preajma aeronavei de pasageri în jurul orei locale 09:04 (ora României - 10:04). La scurt timp, echipajul aeronavei româneşti a setat frecvenţa corectă de comunicare şi a reluat legătura normală cu turnul de control.

Avioanele Eurofighter s-au întors la baza aeriană de la Neuburg, în landul Bavaria, în timp ce aeronava din România, care zbura pe ruta Bucureşti (Otopeni) - Bruxelles, şi-a continuat zborul şi a aterizat la destinaţie, aproximativ 30 de minute mai târziu.

Potrivit Forţelor aeriene germane, astfel de incidente aeriene se întâmplă de 15-20 de ori pe an în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO