Auto

Noul motor pe benzină care-i va face pe iubitorii de diesel să nu mai doarmă noaptea, vine în 2019

Noul motor pe benzină care-i va face pe iubitorii de...

Autor: ProMotor

26.05.2018, 09:48 3875

Mazda a anunţat planurile de a introduce un motor de generaţie viitoare, denumit SKYACTIV-X, în 2019. Motorul promite un consum cu 35-45% mai mic faţă de unitatea Skyactiv-G benzină.

SKYACTIV-X va fi primul motor comercial pe benzină care va folosi aprinderea prin compresie.

Sub conceptul original al viziunii “Sustainable Zoom-Zoom”, anunţate în 2007, compania a făcut eforturi să ofere atât plăcerea de a conduce, cât şi performanţe de mediu şi de siguranţă remarcabile. Având în vedere schimbările rapide ce au loc în industria auto, noua viziune oferă o perspectivă pe termn lung şi arată cum Mazda va folosi plăcerea de a conduce, sentimentul fundamental de atracţie faţă de automobile, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii, planeta şi societatea.

SKYACTIV-X este primul motor comercial pe benzină din lume care foloseşte aprinderea prin compresie, în interiorul său amestecul de aer şi combustibil aprinzându-se spontan prin compresia pistonului.

Citiţi continuarea pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO