Auto

Noile modele aduc pe creştere vânzările limuzinelor de lux, o piaţă de 24 mil. euro pe an

Noile modele aduc pe creştere vânzările limuzinelor de lux

Noile modele aduc pe creştere vânzările limuzinelor de lux

Autor: Bogdan Alecu

28.10.2013, 00:08 162
Vânzările limuzinelor de lux au revenit pe plus la nivelul primelor nouă luni ale acestui an, atingând un nivel de 112 maşini, cu 1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
 
Trecerea „pe plus“ a venit în urma rezultatelor lunii septembrie, în condiţiile în care la nivelul primelor opt luni segmentul limuzinelor de lux înregistrase o scădere de 14%. În august cei de la Mercedes-Benz au demarat comercializarea noii limuzine S-Klasse pe piaţa locală, care în septembrie a ajuns să deţină 50% din volumul segmentului, cu 13 din cele 26 de limuzine livrate luna trecută.
 
La nouă luni însă, cel mai bine vândut model rămâne BMW Seria 7, cu 48 de maşini livrate, în creştere cu 220% comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2012.
 
Spre deosebire de automobilele din seg­mentele inferioare, în cazul limu­zinelor cei mai mulţi dintre clienţi aleg să îşi personalizeze maşinile, astfel că acestea ajung să coste peste 130.000 de euro cu TVA în momentul livrării, chiar dacă preţurile de pornire sunt în intervalul 70.000 - 80.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO