Auto

Nissan X-Trail: SUV pentru orice vreme, pe orice teren

Nissan X-Trail: SUV pentru orice vreme, pe orice teren

Autor: Bogdan Alecu

14.12.2012, 00:03 1308

Nissan este cunoscut la nivel mon­dial pentru automobilele sale cu tracţiune integrală, capabile să stră­bată aproape orice teren. Din acest mo­tiv, acum constructorul nipon este pre­zent cu un model cu tracţiune inte­grală pe aproape toate segmentele pieţei, Juke în clasa mică, Qashqai în cea compactă, X-Trail în medie, Mu­rano şi Pathfinder în cea mare.

În această gamă, X-Trail se adre­sea­ză celor ce doresc un off-roader con­fortabil, suficient de compact pen­tru mediul urban, dar în acelaşi timp cât mai spaţios. Designul său este unul clasic, evoluat faţă de prima ge­ne­raţie şi proiectat în primul rând pentru a fi cât mai funcţional. La interior re­gă­sim er­gonomia cu care ne-au obişnuit ja­ponezii, toate comenzile fiind aşezate în raza vizuală a şoferului. Ce nu am apre­ciat însă este faptul că spre exem­plu comanda rabatării electrice a oglin­zi­lor se poate face doar dacă este lăsat con­tactul, iar la capitolul ergo­nomie faptul că informaţiile afişate pe com­pu­terul de bord amplasat între ceasuri pot fi accesate doar printr-un buton mic direct de pe panoul indi­ca­toarelor, ope­raţiune ce poate fi făcută în si­gu­ranţă doar cu maşina oprită. Unul dintre elementele de apreciat la X-Trail este calitatea camerei pentru mar­şarier care oferă imagini foarte clare spre deosebire de Qashqai.

Sistemul de tracţiune cu trei mo­duri, 4x2, 4x4 şi 4x4 Lock cu diferenţial cen­tral blocabil este unul care s-a do­vedit eficient pe suprafeţele alune­coase, acesta făcând faţă cu brio atât pe ploaie, cât şi pe zăpadă şi gheaţă.

Model: Nissan X-Trail 2,0 dCi Elegance

Propulsie: turbo-diesel, L4, 1.995 cmc, tracţiune integrală, transmisie automată cu şase trepte, 150 CP la 4.000 rpm, 320 Nm la 2.000 rpm.

Performanţe: 0-100 km/h 12,5 s, viteză maximă 183 km/h, consum mediu 7,1 l/100 km, emisii CO2 188 g/km.

Preţ: 36.790 de euro cu TVA

Plus: Interior spaţios, sistem de tracţiune 4x4 performant

Minus: Preţ ridicat

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO