Auto

Nissan lansează cea mai puternică versiune a lui GT-R, bolidul mai rapid ca un Ferrari - GALERIE FOTO

Nissan lansează cea mai puternică versiune a lui GT-R, bolidul mai rapid ca un Ferrari - GALERIE FOTO

Nissan GT-R

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2011, 18:55 1076

Nissan a reuşit să demonstreze cu Skyline şi acum cu GT-R că un brand considerat a fi "de volum" în Japonia, se poate măsura fără probleme cu orice constructor "elitist" din Europa.

Noua versiune a lui GT-R dispune de o versiune îmbunătăţită a V6-lui de 3,8 litri dublu supraalimentat care acum dezvoltă 542 CP faţă de 523 CP înainte şi acest lucru s-a realizat concomitent cu reducerea consumului şi a emisiilor de dioxid de carbon. Mai mult, acest motor a echipat şi modelul Dacia Duster No Limit care a concurat în celebra cursă de la Pikes Peak, dar în acest caz propulsorul a fost conceput să ajungă la 850 CP.

Noul model va fi lansat în curând în Japonia şi Europa, urmând a fi prezentat la finele acestei luni în cadrul Salonului Auto de la Tokio. Preţul noului model va fi cel mai probabil similar cu cel al generaţiei actuale, adică aproximativ 100.000 de euro, comparabil cu un Porsche 911 "entry level", dar cu performanţe aproape duble.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO