Auto

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova detalii despre programul Super Şoim

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova...

Autor: Mediafax

06.03.2019, 00:00 557

Ministerul Economiei cere de urgenţă CA Avioane Craiova detalii despre programul Super Şoim, care constă în modernizarea avioanelor IAR 99, fiind solicitate date cu privire la procedura de selecţia. 

O şedinţă a Consiliului de Administraţie are loc în cursul zilei de marţi. „Ministerul Economiei a solicitat, în regim de urgenţă, reprezentanţilor săi în Consiliul de Administraţie al S Avioane Craiova un punct de vedere referitor la procedura pentru programul Super Şoim.

Concret au fost solicitate, în regim de urgenţă, informaţii referitoare la modul în care a fost realizată procedura de selecţie pentru modernizarea avioanelor IAR 99 şi transmiterea cu celeritate a unei informări asupra principiilor transparenţei şi tratamentului egal în desfasurarea acestei proceduri“, a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, pentru Mediafax.

Datele sunt solicitate în contextul în care în luna martie Gazeta de Sud scria că în urma selecţiei a fost aleasă oferta firmei americane CMC Electronics Aurora LLC. Sursa citată a mai precizat că iraelienii de la Elbit Systems Ltd. au dat în judecată Ministerul Apărării şi Avioane Craiova SA, contestând faptul că producătorul de armament a eliminat de la procedura de selecţie compania israeliană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO