Auto

Michelin România opreşte producţia la fabrica Victoria din Floreşti, din cauza epidemiei de Coronavirus

Michelin România opreşte producţia la fabrica Victoria...

Autor: Bogdan Alecu

23.03.2020, 17:28 312

Michelin România se aliniază deciziilor luate la întregii industrii auto şi va opri în perioada următoare producţia de anvelope la fabrica Victoria din Floreşti, judeţul Prahova. La nivel european constructorii auto au oprit producţia de maşini, iar majoritatea producătorilor de componente au oprit producţia în contextul extinderii epidemiei de Coronavirus.

În această perioadă complicată, contextul este unul dificil pentru uzina Victoria: anticipăm o scădere importantă a comenzilor, ceea ce impune ajustarea producţiei in consecinţă. Uzina Victoria îşi va opri activitatea progresiv. În perioada 24-29 martie, majoritatea sectoarelor vor fi oprite, cu excepţia anumitor activităţi critice sau cu foc continuu, care vor avea un program specific. Urmăm toate protocoalele interne pentru a asigura închiderea progresivă şi pentru a ne proteja angajaţii În funcţie de evoluţia situaţiei se poate prelungi perioada de închidere", au spus oficialii Michelin România.

Pirelli a oprit încă de săptămâna trecută producţia la fabrica din Slatina, iar tot atunci au oprit şi cei de la Automobile Dacia şi Ford România.

Producătorul francez de anvelope a anunţat săptămâna trecută va închide temporar fabricile din Italia, Spania şi Franţa, pe fondul impactului epidemiei de coronavirus.

Grupul francez Michelin produce zilnic circa 13.000 de anvelope în fabrica de la Floreşti (judeţul Prahova), potrivit unor estimări, ceea ce ar determina un volum de aproximativ 3,2 mil. anvelope anual, suficient pentru peste 800.000 de maşini sau două uzine Dacia anual – dacă pentru fiecare ma­şină sunt luate în calcul cinci anve­lope, adică şi cea pentru roata de rezervă.

În prezent Mi­chelin deţine în România trei fabrici, două la Zalău, una de cord metalic şi o a doua pentru anvelope de camion şi utilaje şi încă una la Floreşti, unde produce exclusiv anvelope pentru autoturisme sub brandurile Kleber, care reprezintă aproximativ trei sferturi din producţie şi BF Goodrich.

Michelin are în prezent 4.600 de angajaţi în România şi a realizat investiţii de 600 mil. euro. De asemenea, grupul are în România 1.300 de furnizori de bunuri şi servicii şi a plătit taxe şi impozite în valoare de 60 mil. euro.

În fabrica din Floreşti Michelin are 1.450 de angajaţi, iar 90% din producţie merge la export.

Michelin România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 3,076 mld. lei (661,6 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a încheiat anul 2018 cu un profit net de 98,6 mil. lei (21,2 mil. euro), mai mare cu 93% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Numărul mediu de angajaţi ai companiei a crescut cu aproape 600 de oameni anul trecut, la 3.874, potrivit site-ului mfinanţe.ro.

Începând cu 2014, în Bucureşti s-au pus bazele unui centru de servicii pentru Michelin în Europa, responsabil pentru gestionarea operaţiunilor de achiziţii, contabilitate, control de gestiune, administrarea proceselor de vânzare, logistică şi resurse umane. În plus, începând din 2018 Bucureştiul este sediul regiunii Europa Centrală, de unde compania coordonează activitatea comercială, industrială şi serviciile suport pentru 20 de ţări din Europa Centrală.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO