Auto

Mercedes-Benz prezintă noul CLS – limuzina coupe sau coupe cu patru uşi

Mercedes-Benz prezintă noul CLS – limuzina coupe sau coupe cu patru uşi
22.08.2010, 12:56 93

Ajuns la cea de-a doua generaţie, "coupe-ul cu patru uşi" de laMercedes-Benz prezintă noile tendinţe ale constructorului german -aspect mai sportiv, o nouă grilă ce aminteşte de SLS şi o siluetăde coupe care de această dată se apropie o idee mai mult delimuzină. În interior se se remarcă o evoluţie mai sportivă a luiCLS dar şi a noului E-Klasse, a cărui platformă tehnică stă la bazanoului model. Displayul nu mai este încadrat de comenzile audio, cieste amplasat în partea superioară a consolei centrale, iarcomenzile pentru instalaşia de climatizare au fost poziţionate labază. Având în vedere că totuşi discutăm de o limuzinăMercedes-Benz, pe bord regăsim un ceas analog.

În prelungirea cotierei, la fel ca la S-Klasse este amplasatsistemul COMAND, echivalentul iDrive de la BMW sau MMI de laAudi.

Lista oficială a motorizărilor va fi comunicată în cadrulSalonului Auto de la Paris dar potrivit unor zvonuri din piaţă gamaCLS va fi completată de două propulsoare, un V6 de 3,5 litri ce vadezvolta 306 CP şi un V8 de 4,7 litri de 435 CP. Ulterior va filansată şi versiunea AMG cu propulsorul de 5,5 litri bi-turbo de544 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels