Auto

Locuitorii Beijingului şi-au petrecut prima zi a anului făcând cereri pentru înmatricularea maşinilor. Peste 53.000 de cereri într-o singură zi

Locuitorii Beijingului şi-au petrecut prima zi a anului făcând cereri pentru înmatricularea maşinilor. Peste 53.000 de cereri într-o singură zi

Foto: Reuters

Autor: Adrian Voicu

02.01.2011, 12:46 18

Locuitorii Beijingului, oraşul cu cu cel mai groaznic traficauto din lume, au stat ieri la coadă pentru a face cereri deînmatriculare pentru maşini.

Aglomeraţia de la birourile de înmatriculare vine după ceoficialităţile au stabilit o cotă de maxim 20.000 de înmatriculăripe lună în speranţa că va reuşi astfel să facă faţă traficului autoîn creştere explozivă. În prima zi a anului s-a înregistrat unnumăr de 53.549 de cereri de înmatriculare.

China a depăşit anul trecut SUA, devenind cea mai mare piaţăauto din lume. Comisia municipală de transport din Beijing adeschis un site internet ieri pentru a primi cererile deînmatriculare venite din partea locuitorilor care doresc să îşicumpere o maşină. Cei care nu deţin conexiuni internet vor puteadepune cererile începând cu 4 ianuarie.

Numerele de înmatriculare, care nu pot fi transferate altorpersoane, vor fi oferite în urma unei loterii ce se va desfăşura îna 26-a zi a fiecărei luni.

Un număr record de 30.000 de autovehicule au fost înmatriculateîn Beijing, în a doua săptămână a lunii decembrie, numărul total demaşini din Beijing ridicându-se astfel la 4,76 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO