Auto

Lipsa personalului tehnic, un „tsunami“ care va lovi economia: „Un motostivuitorist a ajuns să schimbe locul de muncă în funcţie de cât de mult îi place maşina pe care lucrează şi mai puţin pentru 300-400 de lei în plus la salariu“

Radu Timiş Jr, CEO al Cris-Tim: Aducem oameni de până la 100 km distanţă în fabrică. Nu mai avem forţă de muncă fizică, termenul de meseriaş a fost adus la un rang scăzut.

Radu Timiş Jr, CEO al Cris-Tim: Aducem oameni de până la 100 km distanţă în fabrică. Nu mai avem forţă de muncă fizică, termenul de meseriaş a fost adus la un rang scăzut.

Autor: Mirabela Tiron

18.07.2023, 00:07 1724

Cris-Tim: Întrebarea este cu cine vom lucra în zece ani în fabrici. Nu mai avem forţă de muncă fizică, termenul de meseriaş a fost adus la un rang scăzut ♦ Ursus: Percepem problema personalului tehnic ca pe un „tsunami“ care va lovi economia şi pe noi Continental: În Braşov îi formăm pe cei care vor lucra pe maşini cu comandă numerică (CNC), o maşină care costă jumătate de milion de euro.

România a pierdut cel mai mult în ultimii 15 ani forţă de muncă cu putere de muncă fi­zică, meseriaşii sunt tot mai greu de găsit, iar în acest con­text tot mai multe fabrici investesc în parteneriate pentru învăţământul dual şi în şcolile proprii în care pre­gătesc forţă de muncă pentru a acoperi deficitul de specialişti.

„Întrebarea este cu cine vom lucra în zece ani în fabrici. Vom mai avea tractorişti în zece ani? Nu mai avem forţă de muncă fizică, termenul de meseriaş a fost adus la un rang scă­zut. Cred că rolul fiecărei companii este să investească în educaţie, nu ne putem plânge doar, ţine de noi şi tre­buie să dăm primul exemplu“, a spus Radu Timiş Jr, CEO al Cris-Tim, pro­ducă­torul de mezeluri deţinut de fami­lia Timiş, în cadrul conferinţei ZF „Cei mai mari jucători din eco­nomie“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO