Auto

Laurenţiu Duică, Colliers: Pe termen lung, această criză va fi benefică pentru România, putem atrage investiţii în producţie

Laurenţiu Duică, Colliers: Pe termen lung, această...

Autor: Bogdan Alecu

13.03.2020, 00:07 2160

Problemele din transporturi cauzate de restricţiile din cauza coronavirusului vor determina tot mai multe companii să mizeze pe unităţi locale de producţie, în defa­voarea unora mari, regionale.

Pe acest fond, România poate atrage mai multe investiţii, pe toate domeniile.

„Pe termen lung, această criză va fi benefică pentru România şi vom vedea din ce în ce mai multe companii care vor dori să producă local, pentru că avem şi forţă de muncă, şi locaţie ideală pentru a livra în Europa. Aşa cum am prezis acum cinci ani, viitorul pieţei de industrial şi logistică în România prezic şi un viitor bun pentru producţii. Avem deja discuţii şi tatonări deocamdată pe această temă“, a subliniat Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul companiei de consultanţă Colliers International.

Anul trecut, în România au fost livrate spaţii noi cu o suprafaţă de peste 400.000 de metri pătraţi, repre­zentând 1 din fiecare 11 metri pătraţi din stocul industrial şi logistic existent.

Capitala a bifat peste 62% sau aproximativ 284.000 de metri pătraţi, potrivit datelor Colliers International, care arată că încă jumatate de milion de metri pătraţi vor fi livraţi în 2020, cu posibilitatea ca această prognoză să se dovedească mai redusă decât realitatea la final de an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO