Auto

Lamborghini pregăteşte o maşină de mers la birou şi la cumpărături

Lamborghini pregăteşte o maşină de mers la birou şi la cumpărături

Autor: Bogdan Alecu

24.05.2011, 16:54 723

Conducerea Lamborghini, divizia supersport a grupuluiVolkswagen, ia în calcul lansarea unui model "de zi cu zi",potrivit declaraţiilor lui Stephan Winkelmann, CEO-ulcompaniei.

În condiţiile în care compania a vândut 1.300 de maşini anultrecut, aproape jumătate din volumul Ferrari, anul acesta are catarget 1.500 de unităţi.

Un model "de volum" care să poată fi utilizat în fiecare zi arduce la o creştere puternică a vânzărilor, în condiţiile în careacesta ar intra în competiţie directă fie cu modele de la Maserati,fie cu noul Ferrari FF.

Anul trecut la nivel mondial s-au vândut aproximativ 35.000 demaşini supersport, faşă de 26.000 cu un an în urmă, cele mairidicate cereri venind din Rusia şi China.

În prezent cel mai ieftin model din gama constructorului italianeste Gallardo, al cărui preţ porneşte de la aproximativ 180.000 deeuro şi concurează cu Ferrari 458 Italia, în timp ce Murcielago afost înlocuit toamna trecută de Aventador, model supersport alcărui preţ începe de la aproximativ 300.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO