Auto

Lamborghini Gallardo - serie limitata de 250 de unitati

27.07.2005, 18:04 31

Adaptand un celebru proverb romanesc, am putea spune ca vara trebuie sa-ti cumperi sanie si iarna masina sport.

Totusi, e putin probabil ca asta sa fi avut in minte inginerii italieni de la Lamborghini cand au decis ca luna septembrie este cea mai potrivita pentru introducerea pe piata a unei serii limitate derivata dintr-unul dintre cele mai vandute modele ale companiei, Lamborghini Gallardo.

Editia limitata Gallardo SE va cuprinde doar 250 de unitati ale producatorului italian de automobile sport. Cu o acceleratie "imbunatatita", daca mai era nevoie, Lamborghini Gallardo atinge 100 de kilometri/ora in 4 secunde, in timp ce viteza maxima a crescut la 315 kilometri/ora.

Lamborghini Gallardo SE este echipat cu tractiune integrala permanenta, cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte, doua airbaguri frontale si doua laterale, precum si o serie de dispozitive de control al tractiunii si stabilitatii.

Caracteristice acestei serii limitate sunt cele doua culori distincte ale caroseriei. Acoperisul, o parte a carcasei motorului, oglinzile retrovizoare, precum si cele doua spoilere sunt vopsite in negru, pentru a accentua contrastul cu restul caroseriei. De asemenea, si sabotii de frana ai Lamborghini Gallardo SE sunt disponibili in doua culori, galben sau gri.

Conceptul designului exterior se continua si in interiorul masinii, cusaturile tapiteriei avand aceeasi culoare cu exteriorul. Logo-ul Lamborghini, taurul galben, este cusut pe tetierele scaunelor soferului si pasagerului din dreapta.

Obsesia pentru detaliu a inginerilor italieni continua si in cazul carpetelor, care sunt de culoare neagra, dar au marginile in aceeasi culoare ca si caroseria.

Editia limitata are echipari standard suplimentare, precum camera video, care impreuna cu ecranul multimedia faciliteaza operatiunile de parcare a automobilului.

Suspensiile sportive, precum si anvelopele Zero Corsa (special dezvoltate de Pirelli pentru imbunatatirea caracteristicilor dinamice) si volanul sport sunt, de asemenea, ehipari standard pentru Lamborghini Gallardo SE.

Clientii pot alege, pe langa aceste dotari, si cutia de viteze automata, sistemul de navigatie (in functie de regiune), oglinzile incalzite sau scaunele electrice si incalzite. De asemenea, este disponibil si un pachet de iarna (scaune si oglinzi incalzite, dispozitiv de incalzire a apei pentru spalarea parbrizului, sau o priza electrica cu tensiunea de 12 volti).

Pe langa anvelopele sport, clientii pot comanda si un set de anvelope standard, fara costuri suplimentare.

Lamborghini Gallardo SE are si o serie de caracteristici tehnice modificate: primele 5 rapoarte ale cutiei de viteze sunt mai scurte, fapt ce contribuie la performantele dinamice ale masinii.

Acceleratia este imbunatatita cu 0,2 secunde, iar viteza maxima a crescut cu 6 kilometri/ora. Editiei limitate i-au fost aduse imbunatatiri si in ceea ce priveste manevrabilitatea si sistemele de directie.

Lamborghini Gallardo SE, propulsat de un motor cu o putere de aproximativ 500 de cai-putere, va intra pe piata europeana incepand cu luna septembrie, iar pretul in Europa va fi de 141.500 de euro, fara taxe vamale si TVA.

Anul trecut, producatorul italian a vandut aproximativ 1.600 de unitati in intreaga lume, din care 1.200 au fost Lamborghini Gallardo si aproape 380 Lamborghini Murcielago.

Vanzarile totale ale modelului Lamborghini Gallardo au depasit pragul de 2.000 de unitati, fiind al doilea cel mai bine vandut model al companiei italiene pana in prezent.

Cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 243 de milioane de euro anul trecut, in crestere de la 200 de milioane de euro in 2003.

Cea mai importanta piata pentru Lamborghini ramane piata nord-americana, cu aproximativ 40% din vanzarile companiei, in timp ce piata germana, cea mai importanta piata europeana a companiei, a reprezentat anul trecut 13% din vanzari.

Pe piata romaneasca, masinile de lux sau automobilele sport au inregistrat un adevarat boom in prima parte a anului curent. In ultimii ani, in Romania au fost vandute doua Ferrari, doua Maybach, zece Bentley si Lamborghini si doua Rolls-Royce.

Avand in vedere aceste statistici, probabil ca nu va trece multa vreme pana cand vom vedea si pe strazile Bucurestiului un Lamborghini Gallardo SE.

Numarul de masini noi de superlux livrate oficial in Romania ar putea creste vertiginos din toamna acestui an, o data cu Salonul Auto din Bucuresti, unde o buna parte dintre marcile de lux care inca nu au reprezentante in Romania vor fi prezente cu standuri proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO