Auto

Kia Romania recheamă in service 800 de modele cee'd cu posibile probleme la frânare

Kia Romania recheamă in service 800 de modele cee'd cu posibile probleme la frânare
14.06.2010, 17:58 334

Kia RomAuto, importatorul mărcii coreene pe piata locala, varchema în service aproape 800 de modele cee'd echipate cu sistem decontrol al stabilităţii (ESP) asamblate între 1 aprilie 2008 şi 30martie 2009, pentru o verificare la sistemul de frânare, acesteareprezentând mai puţin de 10% din maşinile vândute în acel intervalde timp.

Unii posesori ai modelelor cee'd echipate cu ESP au raportat oscădere a performanţelor de frânare a maşinii, iar verificarileulterioare au condus la concluzia unei posibile apariţii a uneiprobleme de funcţionare a pompei centrale de frână. Până în prezentnu s-a înregistrat niciun incident legat de această posibilăproblemă.

La nivel european Kia Motors verifică 56.000 de maşini, dintre carese estimează că în cazul a 35.000 dintre acestea se va intervenitehnic.
Inspecţia tehnică curează 15 minute, iar în cazul în care estenecesară înlocuirea pompei centrale de frână cu una nouă, timpul seva suplimenta cu încă 35 de minute. Costurile operaţiunii vor fisuportate integral de Kia Motors.

Anterior, AutoItalia, importatorul Fiat pe piaţa locală a demarat ooperaţiune de rechemare în service a 472 de modele Fiat GrandePunto, cu posibile defecte la sistemul de frânare, Toyota România achemat pentru verificări 12.000 de maşini, Renault Laguna IIIpentru posibile defecţiuni la centura de siguranşă, iar SUV-ul OpelAntara pentru investigaţii în ceea ce priveşte sistemul dedirecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO