Auto

Jeremy Clarkson, de la Top Gear, vocea unui nou GPS

Jeremy Clarkson, de la Top Gear, vocea unui nou sistem GPS

Autor: Bogdan Cojocaru

04.09.2011, 18:04 700

Prezentatorul emisiunii Top Gear Jeremy Clarkson trage foloasele reputaţiei sale de persoană care vorbeşte prea mult despre maşini devenind vocea unui noi gadget de navigare prin satelit, scrie The Telegraph.

Astfel, şoferii îl vor putea auzi pe Clarkson "lătrând" comenzi care să-i ajute să treacă prin trafic în locul vocilor aproape mecanice care pot fi asociate cu aparatele de navigare.


Se spune că instrucţiunile lui vor include ordinul de a face o întoarcere cu frâna de mână trasă în loc de una largă, în formă de "U".

Dispozitivul de navigare, produs de compania Tom Tom, ar putea fi lansat luna viitoare şi prezintă şi un mod "Stig", bazat pe enigmaticul pilot de curse al Top Gear celebru pentru faptul că nu spune niciodată nimic.


Descriind cum ar putea suna noul aparat, Clarkson a explicat:

"Are în mare parte de-a face cu tonul vocii mele. Este un ton pe care-l folosesc când comand oamenilor să facă ceva. Să spunem că nu este un aparat blând". Afacerea reprezintă o înţelegere între Tom Tom şi BBC Worldwide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO