Auto

Infotrafic: ceaţa îngreunează circulaţia maşinilor pe şosele din sudul şi din vestul României

Infotrafic: ceaţa îngreunează circulaţia maşinilor...

Autor: Petru Mazilu

17.12.2023, 07:04 21

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, duminică dimineaţă, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile sau a unui accident rutier.   

Totuşi, ceaţa reduce vizibilitatea local pe mai multe artere rutiere din judeţele Arad, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Timiş.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi DN 1 Ploieşti-Braşov, „se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună”.

Şoferii sunt sfătuiţi „să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum, să crească distanţa de siguranţă între autovehicule şi să evite bruscarea comenzilor pe un carosabil umed sau alunecos”.

„Înainte de a pleca în călătorie, informaţi-vă cu privire la restricţiile de trafic şi condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasaţi! Când vizibilitatea este redusă, folosiţi luminile din dotarea autovehiculelor, evitaţi depăşirile riscante şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de efectuarea manevrelor de schimbare a direcţiei”, mai transmit autorităţile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO