Auto

Începe Salonul Auto de la Geneva, cea mai exotică ediţie de până acum

Începe Salonul Auto de la Geneva, cea mai exotică...

Autor: Bogdan Alecu

04.03.2013, 19:47 2130

Noul Logan break, SUV-ul de clasă mică Renault Captur, VW XL1, maşina cu un consum de combustibil de 1 litru/100 km, Lamborghini Veneno, maşina supersport care va costa 3,6 milioane de euro şi va fi produsă în doar trei exemplare, Rolls Royce Wraith, cel mai nou coupe exclusivist al englezilor, dar şi noul Ferrari F150, vârful de gamă al constructorul italian sunt printre cele mai aşteptate dar şi spectaculoase premiere care sunt prezente la Geneva.

Ca şi ediţiile anterioare, Salonul elveţian este unul cu un impact direct asupra pieţei locale, atât Dacia cât şi Ford prezentând modele care vor fi sau ar putea fi produse în România. În cazul constructorului de la Mioveni, Dacia prezintă noul Logan break facelift, model cu o producţie anuală de peste 40.000 de unităţi şi ar putea prezenta o versiune restilizată a SUV-ului Duster. 

Ford prezintă la Geneva noul EcoSport, un SUV de clasă mică ce va concura direct cu Nissan Juke şi Opel Mokka. Acesta ar putea fi cel de-al doilea model Ford care va fi asamblat la Craiova alături de B-Max, mai ales că cele două modele împart o platformă comună, iar motorizările de pe EcoSport, propulsorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 120 CP şi dieselul de 1,6 litri TDCi şi 95 CP fiind prezente şi pe B-Max.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO