Auto

GM raportează profit peste aşteptări, după pierderi mai mici decât se anticipa la divizia din Europa

Autor: Marius Oncu

02.08.2012, 15:55 137

Profitul net atribuibil acţionarilor a coborât de la 3 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut la 1,85 miliarde de dolari, a anunţat GM. Excluzând anumite costuri, profitul pe acţiune a coborât la 90 de cenţi, de la 1,54 dolari în urmă cu un an. Analiştii consultaţi de Bloomberg estimau un câştig pe acţiune de 75 de cenţi.

Pierderea operaţională ajustată pentru Europa, incluzând Opel, s-a situat la 361 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 102 milioane de dolari în urmă cu un an. Chiar dacă rezultatul negativ s-a situat sub nivelul de 440 de milioane de dolari estimat de analişti, directorul financiar, Dan Ammann, a evitat să estimeze rezultatul pntru a doua jumătate a anului sau când vor reveni pe profit operaţiunile din Europa.

Rezultatul din aprilie-iunie, al zecelea trimestru consecutiv pe profit pentru GM, a fost susţinut de pieţele din America de Nord şi Asia, unde vânzările au crescut.

Vânzările globale ala GM au avansat cu 2,9% în prima jumătate a anului, la 4,67 milioane de autovehicule. Evoluţia a fost susţinută de marca Chevrolet, care a avut cele mai bune rezultate de până acum, a anunţat GM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO